top of page
SkyLabBG.jpg

Nordic Fender en SkyLab Bundelen Krachten voor Geavanceerde Slimme Stootwillen.

Nordic Fender, een toonaangevende leverancier van maritieme stootwillen en gerelateerde diensten, is een strategisch partnerschap aangegaan met SkyLab B.V., experts in innovatieve Internet of Things (IoT) oplossingen. Deze samenwerking richt zich op de exclusieve ontwikkeling en uitbreiding van slimme stootwillen- en boeioplossingen die wereldwijd real-time data leveren.

Dankzij dit partnerschap kunnen gebruikers van Nordic Fender-producten nu profiteren van live monitoring van kritieke parameters zoals luchtdruk, temperatuur, vochtigheid, versnelling, hoek en rotatie (X, Y, Z), en locatiegebaseerde diensten op basis van GPS, GNSS, geolocatie en WiFi/MAC-adressen. Naast de standaardgegevens is het ook mogelijk om andere milieu-, water- en klimaatdata gelijktijdig te monitoren.


Deze essentiële data dragen bij aan betere inzichten in real-time, verbeterde algehele veiligheid, aanzienlijke kostenbesparingen en de vermindering van fysieke en complexe inspecties, wat de milieu-impact minimaliseert. In geval van verlies kan de locatie eenvoudig worden getraceerd, waardoor schade door terugvinding of verlies wordt geminimaliseerd.

“Onze klanten kunnen nu de real-time status van hun pneumatische stootwillen altijd en overal bekijken op een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding. Dit zorgt ervoor dat ze veilig operaties kunnen starten of voortzetten. Deze oplossingen zullen een geweldige aanvulling zijn voor alle operators, vooral voor degenen die offshore pneumatische stootwillen gebruiken of te maken hebben met toegangskwesties tijdens ship-to-ship of ship-to-port operaties,” zegt Åsmund Lilleaas, CEO van Nordic Fender.

De innovatieve oplossingen van Nordic Fender en SkyLab B.V. maken gebruik van LoRaWAN®-technologie (Long Range, Low Power), waarmee data over tientallen kilometers kan worden verzonden onder uitdagende omstandigheden met een zeer laag energieverbruik. Deze robuuste en veilige systemen kunnen jarenlang onafhankelijk werken, hun data op ingestelde intervallen verzenden of onmiddellijk een alarm pushmelding sturen wanneer parameters afwijken.


LoRaWAN®-connectiviteit voor deze en andere onshore- en offshore-oplossingen wordt geleverd via het SkyNet IoT-netwerk. Met meer dan een miljoen aangesloten stations van meerdere LoRaWAN®-netwerken wereldwijd, is het SkyNet IoT-netwerk een van de grootste neutrale LoRaWAN®-hosting- en netwerkproviders ter wereld.


“SkyLab heeft al talrijke offshoreplatforms, service- en tenderboten, en veerboten uitgerust met betrouwbaar internet en SkyNet IoT LoRaWAN®-netwerken, optioneel met satellietcommunicatie. De samenwerking tussen Nordic Fender en SkyLab belooft een nieuwe standaard te zetten in de maritieme industrie door slimme technologieën te integreren die bijdragen aan een veiligere, efficiëntere en duurzamere maritieme sector,” stelt Remy de Jong Jr, CEO van SkyLab.


Over Nordic Fender: Nordic Fender biedt een breed scala aan maritieme stootwillen en gerelateerde uitrusting voor diverse toepassingen. Ons uitgebreide productassortiment en onze diensten zorgen voor optimale en kosteneffectieve maritieme bescherming.


Over SkyLab B.V.: SkyLab is gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van geavanceerde oplossingen in ICT, IoT, telemetrie en GPS/GNSS-systemen. Wij zijn toegewijd aan het verleggen van de grenzen van technologie om innovatieve producten en diensten te leveren die waarde toevoegen in diverse sectoren.


Over SkyNet IoT: SkyNet IoT, een divisie van SkyLab, opereert als een neutrale LoRaWAN®-hosting- en multinetworkprovider, die maximale nationale en internationale LoRaWAN®-dekking en roamingmogelijkheden biedt over meerdere netwerken.


Voor meer informatie over dit partnerschap en de producten die worden aangeboden door Nordic Fender, SkyLab en SkyNet IoT, kunt u terecht op www.nordicfender.com, www.skylabiot.com, en www.skynetiot.io


5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page